HomeContact

Cees van de Ven

 

2007_0622_Cees_kl_2136x2848.jpg

   

Geboren in 1940 in Eindhoven maakte hij al vroeg kennis met fotografie. Zijn vader was een verwoed amateurfotograaf, die met een Rollicord 6x6 camera werkte. Daar werd de kiem gelegd voor Cees’ latere passie. Eerst met natuur- en macrofotografie. Later, toen hij zelf als muzikant in diverse orkesten speelde, fotografeerde hij ook in die omgeving.


Vele jaren was hij muzikaal leider van verschillende bigbands uit de regio. Sinds 2003 is hij redacteur/fotograaf van de jazzwebsite Draai om je oren. Dat was het moment waarop hij zijn eerste jazzfoto’s publiceerde... en er zouden er vele volgen!

 

Vanaf de jaren negentig is hij programmeur van het podium Jazz at the Crow in Eindhoven en toen hij in 2006 naar Neerpelt in België verhuisde, startte hij in het provinciaal Domein Dommelhof aldaar het podium JazzCase. Van de Ven bezoekt jaarlijks vele concerten en festivals in België en Nederland en heeft een brede belangstelling voor het hele jazzspectrum in al zijn variëteiten.


“Als horen, kijken en zien samenvallen in het moment van de klik, is dat voor mij vaak een geslaagde jazzfoto” (Cees van de Ven) 


Born in the Dutch town of Eindhoven in 1940, Cees van de Ven got familiar with photography at a young age already. His father was a keen amateur photographer, working with a Rollicord 6x6 camera. In those days the development of Cees’ later passion began. His first photographs were  about nature and he got familiar with macro-photography. Later on when he played in various orchestras as a musician, he started making photographs in these musical surroundings.


For many years Cees van de Ven was the musical leader of a number of regional big bands. Since 2003 he has been editor/photographer for the Dutch jazz website Draai om je oren. It was there and then that he published his first jazz photographs, and many would follow.


In the nineties and in the first years of this century he supervised the programming of Jazz at the Crow in Eindhoven. When he moved to the Belgium town of Neerpelt in 2006, he started the podium JazzCase in Domein Dommelhof in Neerpelt. 
Cees van de Ven visits many concerts and festivals both in Belgium and in The Netherlands. He has a broad interest in the full jazz spectrum in all its varieties.


“When hearing, looking and seeing join each other in the moment of the click, for me it will be a successful jazz photograph most of the time.” (Cees van de Ven)

© 2012-2019 JazzFace | Site: Webstylers